Het Sociaal Fonds van Van Dinther doneert ieder kwartaal aan (lokale) goede doelen, mooie initiatieven en bijzondere acties. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten, waarna de directie dit bedrag verdubbeld. In het vierde kwartaal van 2023 hebben we diverse donaties gedaan, waar we u graag over informeren.  

 

Project Samen Tafelen 

Het project Samen Tafelen, gevestigd in de Nassaurie te Grathem, viert in januari 2024 zijn 10-jarig jubileum. Dit initiatief biedt een geweldige gelegenheid voor senioren en alleenstaande ouderen om samen te komen en te genieten van een 3-gangen diner. We dragen graag bij aan hun 10-jarig jubileum en om het reservepotje te versterken! 

 

Stichting No Guts No Glory  

Stichting No Guts No Glory maakt bijzondere muzikale belevenissen en wensen mogelijk voor mensen van alle leeftijden met kanker en hun mantelzorgers. Ze geloven in de kracht van muziek. Iedereen die betrokken is bij No Guts No Glory heeft van dichtbij ervaren wat kanker met iemand in zijn omgeving kan doen. Dit vormt de kracht van deze stichting, die met liefde streven naar het maken van kostbare herinneringen en bieden van mentale steun.  

Flore Brummans 

Flore Brummans zet zich in voor armere gezinnen in Gemeente Beesel! Met Sinterklaas heeft ze maar liefst 169 kinderen een klein cadeautje kunnen bezorgen. Het is geweldig om te zien hoe ze een glimlach op die kindergezichtjes wil toveren. Flore laat met haar inzet zien dat je met een beetje liefde en aandacht een groot verschil kunt maken. Daar ondersteunen we haar graag bij. 

Van den Noort - Make-A-Wish Business Challenge 

Make A Wish foundation vervult de wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstig, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Op 6 november 2023 heeft Van den Noort deelgenomen aan de Make-A-Wish Business Challenge. Deze uitdaging bood een prachtige gelegenheid om twee kinderwensen in vervulling te laten gaan en tegelijkertijd geld in te zamelen voor Make-A-Wish foundation. Namens het Sociaal Fonds hebben we een steentje bijgedragen om nog meer kinderdromen te verwezenlijken.   

Gemeente Beesel | Dierenbescherming  

Gemeente Beesel organiseert jaarlijks een collecte om geld in te zamelen voor de Dierenbescherming. De Dierenbescherming zet zich in voor een diervriendelijke samenleving, waarin het welzijn van dieren net zo vanzelfsprekend wordt als dat van mensen. Zij doen dit onder meer met hoogwaardige dierenhulp, voorlichting, scholing en beïnvloeding van beleid. Hun streven is om het dierenleed te voorkomen. Als er toch de dieren in nood zijn, is de Dierenbescherming er om ze te redden en op te vangen.  

Vakantie voor iedereen 

Stichting Vakantie voor iedereen zet zich al 60 jaar lang in voor mensen met een beperking in Rijsbergen. Ze organiseren diverse activiteiten, variërend van uitstapjes tot gezellige bingoavonden en contactmomenten met artiesten. Daarnaast gaan ze één keer in de drie jaar met 70 personen op een korte, welverdiende vakantie.  

Stichting met je hart – EET met je hart 

Samen is zoveel leuker dan alleen. Maar voor veel ouderen is samenzijn niet vanzelfsprekend. Stichting Met je hart helpt ze letterlijk de drempel over. Ze nodigen eenzame ouderen keer op keer uit, zodat ze met elkaar kunnen genieten van mooie momenten. Hierbij zetten ze in op kwalitatief en blijvend contact. Alleen zo is eenzaamheid te verzachten en krijgen ouderen weer zin in het leven.  

Stichting Oké Roerdalen | Sinterklaasactie  

Stichting Oké Roerdalen zet zich in voor mensen met een kleine portemonnee. Eén van de vele initiatieven is de Sinterklaasmiddag op 2 december 2023. Maar liefst 105 kinderen keken reikhalzend uit naar een cadeautje van Sinterklaas. Namens Sociaal Fonds hebben we een steentje bijdragen zodat we bij alle kinderen een glimlach op hun gezichtjes kunnen toveren, tijdens het bezoek van de Sint en zijn pieten.  

Stichting LeefALSlili 

Stichting LeefALSlili organiseert inspirerende evenementen zoals WandelALSlili & SpeurALSlili met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. De drijvende kracht is de persoonlijke motivatie die voortkomt uit het verhaal van vriendin Lilian, die in 2019 de diagnose ALS kreeg. Ondanks het aangrijpende nieuws toont Lilian vastberadenheid en heeft zij zelf initiatieven genomen om bewustwording over ALS te verspreiden, vooral onder jongeren. De missie van Stichting LeefALSlili is gericht op het direct en indirect bevorderen van de kwaliteit van leven voor mensen met de diagnose ALS: Amyotrofische Laterale Sclerose. 

Voedselbank Oosterhout 

De Voedselbank in Oosterhout zamelt kwalitatief goede levensmiddelen in en deelt deze uit aan gezinnen die moeite hebben om financieel rond te komen. Naast voedsel kunnen gezinnen ook terecht voor kleding en huishoudelijke goederen. Zo wordt er een bijdrage geleverd aan de bestrijding van armoede en het tegengaan van verspilling. De gezinnen vinden bij de Voedselbank een luisterend oor en kunnen hulp ontvangen. Het Sociaal Fonds draagt bij met een waardevolle donatie. 

Stichting Behoud en Beheer Keramisch Erfgoed Jac. Bongaerts 

De stichting, opgericht in 1998, bewaart het keramisch erfgoed van Jac Bongaerts. Zijn aardewerk en tegels zijn momenteel uitgeleend aan zowel Keramiekcentrum Tiendschuur als het Nederlands Tegelmuseum. Na het overlijden van Jac, wordt jaarlijks een 4-meter lang keramisch Limburgs dorp tentoongesteld, inclusief een kerststal. In 2026 organiseert de stichting een expositie en brengen ze een boek uit.  

Stichting Princesse Margot  

Stichting Princesse Margot, gevestigd in Parijs, zet zich jaarlijks in voor kinderen met kanker, met als missie het bieden van steun gedurende de uitdagingen van de ziekte. Princesse Margot organiseert diverse activiteiten om kinderen in het ziekenhuis momenten van blijdschap en verlichting te bezorgen. Verder hebben ze verschillende initiatieven opgezet en gefinancierd om het welzijn te verbeteren en onderzoek tegen kinderkanker te ondersteunen. Zo hebben ze met de feestdagen versierde kerstbomen opgezet om toch een stukje kerstgevoel te brengen.  

Ook jij mag goede doelen aandragen die een eenmalige donatie kunnen gebruiken. Deze worden door het Sociaal Fonds in behandeling genomen en wie weet kunnen wij helpen. Samen staan we sterk! Neem contact met ons op via info@vandinther.net.

Neem contact met ons op