Datamanagementstrategie

Voordat u overweegt gebruik te maken van een ECM-oplossing adviseren wij u een plan te maken hoe de gegevens binnen uw woningcorporatie beheerd worden. Ook wel data-managementstrategie genoemd. Dit biedt diverse voordelen voor zowel uw organisatie als uw medewerkers. In het tijdperk van big data is het hebben van een goede datamanagementstrategie steeds belangrijker geworden. Het is namelijk essentieel om gegevens op een gestructureerde, veilige en betrouwbare manier te beheren. Hierdoor zijn gegevens makkelijker te vinden, te analyseren en te gebruiken.

Informatie toegankelijk maken

Als u hulp nodig heeft bij het opstellen van een datamanagementstrategie dan denken wij graag met u mee. Ons doel is om het allemaal zo simpel mogelijk te maken en een basis te leggen die richting geeft aan het beheren van uw gegevens. Samen zullen we bepalen wanneer u een document binnen E-Content 365 moet opslaan en wanneer u bijvoorbeeld Microsoft Teams, het klantportaal, de netwerkschijf of OneDrive moet gebruiken. Het opslaan van documenten moet namelijk ondersteunend zijn aan de processen van de woningcorporatie. Daarnaast moeten documenten meteen opvraagbaar en beschikbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat medewerkers ermee gaan werken.

CORA als leidraad

Bij ons advies nemen we CORA als startpunt, zodat uw systeem altijd voldoet aan de wet- en regelgeving en ook aan de standaard bedrijfsvoering van de woningcorporaties. Onze jarenlange ervaring in de branche helpt ons hierbij de juiste keuzes voor u te maken, gebaseerd op een bewezen manier van werken.

Op maat gemaakt advies

Iedere woningcorporatie heeft haar eigen wensen en behoeftes. Vandaar dat wij graag met u in gesprek gaan. Dan kunnen we samen de strategie afstemmen en zorgen dat onze oplossing de juiste taal binnen uw organisatie gebruikt. Op deze manier bieden wij een op maat gemaakte oplossing die werkt voor alle E-Content 365 gebruikers binnen uw organisatie. Het terugvinden van dossiers en documenten wordt zo heel eenvoudig en de kwaliteit van uw data hoger.

Organiseren, beheren en beschermen

Voor individuele gebruikers helpt een goede datamanagementstrategie bij het organiseren en beheren van persoonlijke gegevens. Het kan ook helpen bij het beschermen van persoonlijke gegevens tegen verlies of diefstal, en kan het gemakkelijker maken om informatie te delen met anderen wanneer dat nodig is. Dit is vooral belangrijk in een tijd waarin online privacy een steeds grotere zorg wordt voor veel mensen.

Hulp nodig?

Heeft u geen idee waar u moet beginnen met uw datamanagementstrategie? Wij willen u hier graag mee helpen. Vul het formulier in en maak een afspraak met één van onze medewerkers.

Referentie

Neem contact met ons op