Datamanagementstrategie

Voordat je overweegt gebruik te maken van een ECM-oplossing adviseren wij je een plan te maken hoe de gegevens binnen jouw woningcorporatie beheerd worden. Ook wel data-managementstrategie genoemd. Dit biedt diverse voordelen voor zowel jouw organisatie als jouw medewerkers. In het tijdperk van big data is het hebben van een goede datamanagementstrategie steeds belangrijker geworden. Het is namelijk essentieel om gegevens op een gestructureerde, veilige en betrouwbare manier te beheren. Hierdoor zijn gegevens makkelijker te vinden, te analyseren en te gebruiken.

Informatie toegankelijk maken

Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van een datamanagementstrategie dan denken wij graag met jou mee. Ons doel is om het allemaal zo simpel mogelijk te maken en een basis te leggen die richting geeft aan het beheren van jouw gegevens. Samen zullen we bepalen wanneer je een document binnen E-Content 365 moet opslaan en wanneer je bijvoorbeeld Microsoft Teams, het klantportaal, de netwerkschijf of OneDrive moet gebruiken. Het opslaan van documenten moet namelijk ondersteunend zijn aan de processen van de woningcorporatie. Daarnaast moeten documenten meteen opvraagbaar en beschikbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat medewerkers ermee gaan werken.

CORA als leidraad

Bij ons advies nemen we CORA als startpunt, zodat jouw systeem altijd voldoet aan de wet- en regelgeving en ook aan de standaard bedrijfsvoering van de woningcorporaties. Onze jarenlange ervaring in de branche helpt ons hierbij de juiste keuzes voor jou te maken, gebaseerd op een bewezen manier van werken.

Op maat gemaakt advies

Iedere woningcorporatie heeft haar eigen wensen en behoeftes. Vandaar dat wij graag met je in gesprek gaan. Dan kunnen we samen de strategie afstemmen en zorgen dat onze oplossing de juiste taal binnen jouw organisatie gebruikt. Op deze manier bieden wij een op maat gemaakte oplossing die werkt voor alle E-Content 365 gebruikers binnen jouw organisatie. Het terugvinden van dossiers en documenten wordt zo heel eenvoudig en de kwaliteit van jouw data hoger.

Organiseren, beheren en beschermen

Voor individuele gebruikers helpt een goede datamanagementstrategie bij het organiseren en beheren van persoonlijke gegevens. Het kan ook helpen bij het beschermen van persoonlijke gegevens tegen verlies of diefstal, en kan het gemakkelijker maken om informatie te delen met anderen wanneer dat nodig is. Dit is vooral belangrijk in een tijd waarin online privacy een steeds grotere zorg wordt voor veel mensen.

Hulp nodig?

Heb jij geen idee waar je moet beginnen met jouw datamanagementstrategie? Wij willen je hier graag mee helpen. Vul het formulier in en maak een afspraak met één van onze medewerkers.

Referentie

Neem contact met ons op