Tekstherkenning/OCR

Het digitaliseren van papieren documenten is een tijdrovende en foutgevoelige taak voor bedrijven die grote hoeveelheden documenten moeten verwerken. Gelukkig biedt tekstherkenning (OCR) in documentbeheer een waardevolle oplossing. Met OCR worden gescande afbeeldingen of documenten omgezet in digitale tekst, waardoor het bewerken en doorzoeken van deze bestanden eenvoudig wordt. Van Dinther heeft de expertise om je te helpen bij deze uitdaging en ervoor te zorgen dat ouw documentbeheer efficiënt en nauwkeurig verloopt.

Documenten voorzien van tekstherkenning

Soms zijn documenten niet voorzien van tekstherkenning. Als gevolg dat je niet uitgebreid kunt zoeken op tekst die in het document zelf staat. Dat zorgt er dan weer voor dat documenten minder goed terug te vinden zijn. Je vindt dan alleen op basis van de beschikbare metadata documenten terug. Van Dinther voert met behulp van tools een audit uit om te bepalen hoeveel documenten er in een database aanwezig zijn die geen tekstherkenning bevatten. Met diezelfde tools past Van Dinther vervolgens tekstherkenning toe, ook wel Optical Character Recognition (OCR) genoemd. Hierdoor zoek je ook inhoudelijk in de tekst van het document.

Digitaliseren van jouw documenten

Als jouw organisatie nog papieren documenten heeft die je wilt digitaliseren, hebben wij een partner die je daar verder in helpt: Archive-IT. Dit bedrijf is zeer ervaren in het ondersteunen van organisaties bij het gestructureerd opslaan van gegevens, zowel fysiek als digitaal. Hierdoor wordt het eenvoudiger om gegevens terug te vinden en worden de efficiëntie van jouwkernprocessen verbeterd. Daarnaast begeleidt Archive-IT haar klanten bij het transformeren van gegevens naar waardevolle informatie en van individueel werken naar samenwerken.

Meer weten over tekstherkenning?

Wil je weten hoe wij je kunnen ondersteunen met het doorzoekbaar maken van jouw documenten? Vul het onderstaande formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op