Het Sociaal Fonds van Van Dinther doneert ieder kwartaal aan (lokale) goede doelen en mooie initiatieven. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten, waarna de directie dit bedrag verdubbeld. In het eerste kwartaal van 2023 hebben we diverse donaties gedaan, waar we je graag over informeren.

VeTraNed/Paraat - Alpe D'HuZes

Het team van VeTraNed en Paraat doen mee aan de Alpe D'HuZes omdat ze geloven dat ze samen kunnen werken aan een wereld waarin niemand meer doodgaat aan kanker. Op 1 juni 2023 beklimmen de deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe D'HuZes onder het motte 'opgeven is geen optie'. 

Kinderen van de Voedselbank

Kinderen van de Voedselbank zamelt kleding en schoenen in voor kinderen in de regio Reuver, waarvan de ouders noodgedwongen gebruik maken van de voedselbank of tijdelijk in financiële problemen zijn geraakt. 

Giro555

Op 6 februari hebben de aardbevingen grote delen van Turkije en Syrië zwaar verwoest. Naast de vele gewonden, zijn er meer dan 50.000 mensen overleden. 2,7 miljoen mensen raakten dakloos. Giro555 heeft reddingsoperaties opgezet om hulp te bieden door tijdelijk onderdak, medische zorg en eten & drinken. 

Boy Vluggen (Maastro) - Marathon van Londen

Op 23 april staat Boy Vluggen, hoofd Finance van Maastro, aan de start van de marathon van Londen. Een sportieve uitdaging met een bijzondere missie: zoveel mogelijk sponsorgelden ophalen voor het wetenschappelijk kankeronderzoek bij Maastro. Dat is heel hard nodig, want in Nederland krijgt nog steeds 1 op de 3 mensen kanker en neemt het aantal mensen dat leeft met of na kanker sterk toe. 

Irene Vestjens (Lenovo) - Alpentocht voor CliniClowns

Samen met haar collega's van Lenovo gaat ze de Alpentocht wandelen voor stichting CliniClowns. Zelf heeft ze een voorstadium van borstkanker gehad en weet hoe eng de ziekte kan zijn. Afleiding is in deze moeilijke dagen heel belangrijk. Door de Cormet de Roseland in Frankrijk te beklimmen, hopen ze bij te kunnen dragen aan geluksmomentjes voor kinderen en mensen die het nodig hebben. 

Stichting Gezamenlijke Collecte Gemeente Beesel

In de laatste week van maart houdt Gemeente Beesel een gezamenlijke collecte om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Er wordt onder andere geld ingezameld voor Alzheimer Nederland, Diabetes Fonds, Nierstichting en Kinderhulp. 

Toon Hermans Huis Roermond

Het Toon Hermans Huis in Roermond is een inloophuis voor mensen die met kanker worden geconfronteerd en hun naasten. Een ontmoetingsplek waarbij de deur voor iedereen wagenwijd openstaat. Door persoonlijke gesprekken en organiseren van activiteiten, willen ze de gasten helpen om de zorg die kanker met zich meebrengt beter te doorstaan. 

Jing - School at Sea

Jing, 15 jaar, woont in Roermond. Hij heeft een zicht van 6%, dat komt doordat hij albinisme heeft. De details die andere zien op 10m ziet hij pas op een afstand van <1m. Van de herfstvakantie tot de meivakantie vaart hij met School at Sea en zo’n 35 andere jongeren op tall ship Thalassa naar de Cariben en weer terug. Onderweg maken ze hun schoolwerk en verdiepen ze zich verder in zelfgekozen onderwerpen, zowel aan boord als tijdens expedities aan wal.

Luca Marks - Marathon van Rotterdam

In januari is er bij Luca een kwaadaardige hersentumor ontdekt. Na een geslaagde operatie wordt hij behandeld in het UMCG en EMC. 16 april gaat hij de marathon van Rotterdam lopen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF. 

Ook jij mag goede doelen aandragen die een eenmalige donatie kunnen gebruiken. Deze worden door het Sociaal Fonds in behandeling genomen en wie weet kunnen wij helpen. Samen staan we sterk! Neem contact met ons op via info@vandinther.net.

Neem contact met ons op