Sollicitatieprocedure

Onze sollicitatieprocedure bestaat uit een aantal heldere stappen. Elke stap heeft hetzelfde doel: Pas jij bij Van Dinther en past Van Dinther bij jou. Wij vinden het belangrijk om elkaar goed te leren kennen.

1. Bevestigen

Je krijgt altijd een bevestigingsmail van Van Dinther zodra je hebt gesolliciteerd. Zo weet je zeker dat jouw sollicitatie goed is binnengekomen.

2. Beoordelen

Binnen 5 werkdagen na ontvangst van jouw sollicitatie laten we iets van ons horen. We beoordelen jouw sollicitatie zorgvuldig en geven je een terugkoppeling. Hopelijk zien we een match en nodigen we je uit voor een kennismaking.

3. Gesprekken

Na een positieve beoordeling van jouw sollicitatie, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Vaak heb je een gesprek met de manager en een directe medewerker. Zijn we na het eerste gesprek enthousiast en ben jij dat ook? Dan volgt er een tweede gesprek.

4. Referentiecheck

Het laatste onderdeel van de selectieprocedure bij Van Dinther is de referentiecheck. We doen dit om meer te weten te komen over jouw functioneren, je talenten en ontwikkelpunten. We nemen hiervoor contact op met een door jou aangeleverde referent.

5. Aanbod

Op het moment dat we je een aanbod doen, ontvang je van ons een overzicht van de arbeidsvoorwaarden die bij de functie, jouw achtergrond en ervaring passen. Er vindt altijd een gesprek plaats met de directeur/manager om het aanbod toe te lichten.