Vidomes aan de slag met E-Content

Onlangs heeft de Delftse woningcorporatie Vidomes E-Content ECM geimplementeerd. Het oude DMS voldeed niet meer aan de hedendaagse standaarden en is vervangen door E-Content.

Een projectgroep werd gevormd waarin ook vanuit Vidomes de kennis op het gebied van Informatisering en Procesmanagement sterk vertegenwoordigd was. Van Dinther introduceerde de methodiek voor de implementatie E-Content waarna achtereenvolgend de volgende acties werden uitgevoerd:

 • De projectgroep verkreeg direct al opleiding in E-Content. De kennis werd gebruikt zodat met de projectgroep op basis van de standaard CORA-inrichting een solide Vidomes ondergrond is opgesteld.
 • De E-Content omgeving is geconfigureerd en volledig technisch opgeleverd met:
  • alle E-Content functionaliteit beschikbaar.
  • de Vidomes ondergrond als vertrekpunt voor de inrichting.
  • de integratie tussen E-Content en Tobias AX.
  • de geconverteerde documenten beschikbaar uit het voorgaande DMS.
 • Inrichtingssessies met procesmedewerkers zijn succesvol afgerond. De werkende omgeving is mee de organisatie in genomen. Medewerkers hebben hierin eerst een basisopleiding gekregen, waarna zij hun processen hebben gesimuleerd in een werkende omgeving. Samen met Van Dinther is het werkende systeem verder in details ingericht, zodat dit optimaal de processen ondersteunt.

Alle medewerkers van Vidomes hebben voorafgaand aan de livegang nog een uitgebreide opleiding gekregen en zijn, voorzien van voldoende kennis, op maandag 24 juni aan de slag gegaan. (Uiteraard wel onder het genot van een stukje Van Dinther taart). Het projectteam E-Content is er in geslaagd een goedwerkend systeem te implementeren en, misschien nog wel belangrijker, de organisatie van Vidomes klaar te maken voor E-Content.