Vidomes aan de slag met E-Content

Onlangs heeft de Delftse woningcorporatie Vidomes de knoop doorgehakt. Het huidige DMS voldoet niet meer aan de hedendaagse standaarden en zal worden vervangen. Een selectie wordt in gang gezet, waarna de samenwerking tussen Vidomes en Van Dinther wordt aangegaan.

Een projectgroep wordt gevormd waarin ook vanuit Vidomes de kennis op het gebied van Informatisering en Procesmanagement sterk vertegenwoordigd is. Van Dinther introduceert de methodiek voor de implementatie E-Content waarna achtereenvolgend de volgende acties worden uitgevoerd:

 • De projectgroep verkrijgt direct al opleiding in E-Content. De kennis wordt gebruikt zodat met de projectgroep op basis van de standaard CORA-inrichting een solide Vidomes ondergrond kan worden opgesteld.
 • De E-Content omgeving wordt geconfigureerd en volledig technisch opgeleverd met:
  • Alle E-Content functionaliteit beschikbaar.
  • De Vidomes ondergrond als vertrekpunt voor de inrichting.
  • De integratie tussen E-Content en Tobias AX gerealiseerd.
  • De beschikking over geconverteerde documenten uit het voorgaande DMS.
 • Inrichtingssessies met procesmedewerkers worden gepland. De werkende omgeving wordt mee de organisatie in genomen. Medewerkers krijgen hierin eerst een basisopleiding, waarna zij hun processen simuleren in een werkende omgeving. Samen met Van Dinther wordt het werkende systeem verder in details ingericht, zodat dit optimaal de processen ondersteunt.

Alle medewerkers van Vidomes krijgen voorafgaand aan de livegang nog een uitgebreide opleiding en kunnen, volgestopt met kennis, op maandag 24 juni aan de slag. (Uiteraard wel nog onder het genot van een stukje taart). Het projectteam E-Content is er in geslaagd een goedwerkend systeem te implementeren en, misschien nog wel belangrijker, de organisatie van  Vidomes klaar te maken voor E-Content.