AIDA Data anonimisering

Van Dinther nóg completer met product AIDA wat data anonimiseert

Raamsdonksveer, april 2022. ECM bedrijf Van Dinther (onderdeel van TIIMG) is trots op de nieuwe samenwerking die we als groep zijn aangegaan met de Roermondse organisatie Azami. Met de oplossing van Azami, genaamd AIDA, bieden we een nog completer aanbod voor de woningcorporatiemarkt. 

AIDA : software oplossing anonimiseren van al uw data 

Woningbouwcorporaties hebben te maken met veel privacygevoelige data van hun klanten die ze digitaal archiveren. De wetgeving is echter, vooral sinds de komst van de AVG, aangescherpt. De AVG stelt dat de privacy van de gegevens van personen zo goed mogelijk geborgd moet worden. Dat houdt in, dat er geen informatie bewaart mag worden, die niet-essentieel is. Ook wel dataminimalisatie genoemd.

Met de AIDA software zijn we in staat AVG-gevoelige gegevens te identificeren en te verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan het blurren (weglakken) van BSN-nummers, paspoorten, rijbewijzen, medische gegevens, informatie over religie en nog veel meer. Van Dinther ontzorgt de corporatie volledig. Dit betekent geen werk aan de kant van de woningcorporatie. 

Persoonsgevoelige data anonimiseren

Han van Dinther, directeur Van Dinther Bedrijfsautomatisering, geeft aan: “We krijgen veelvuldig vragen van onze klanten over het anonimiseren van bepaalde gegevens. De wetgeving is aangescherpt maar desondanks worden er nog altijd veel persoonsgebonden gegevens opgeslagen. Dit moet anders. AIDA is het perfecte puzzelstukje dat nog ontbrak in ons portfolio. Door deze samenwerking, kunnen we deze vraagstukken van onze klanten op een betrouwbare manier beantwoorden. Doordat we met Azami een exclusieve samenwerking zijn aangegaan voor de woningbouwcorporaties, zijn we de enige DMS/ECM leverancier die deze unieke oplossing kan aanbieden. Iets om trots op te zijn!”

TIIMG en Azami

TIIMG is een groep van organisaties, die zich allemaal richten op informatie management in de breedste zin van het woord. De berg aan data groeit exponentieel; in welke branche dan ook. En dat terwijl wet- en regelgeving steeds strikter wordt. Het inzetten van technologiën als Artificial Intelligence om data te organiseren wordt dan ook steeds vanzelfsprekender en aantrekkelijker. Dit gegeven is een mooi aanknopingspunt voor deze nieuwe samenwerking tussen TIIMG en Azami. Azami is een scale up IT bedrijf, dat opgericht is in 2017. Zij hebben het product AIDA ontwikkeld. Dit staat voor Artificial Intelligence Detection Algorithm.

Ook geïnteresseerd in hoe uw corporatie snel en effectief dataminimalisatie kan toepassen? Wij wisselen graag met u van gedachten!