Office 365 bevat out-of-the-box veel verschillende onderdelen. Veel meer dan alleen Word, Outlook en Excel in de Cloud! Het is de digitale werkomgeving van Microsoft die alles biedt wat u nodig heeft voor uw organisatie om thema’s als Digitaal Samenwerken, Digitaal Communiceren en Digitale Informatievoorziening te ondersteunen. Met Office 365 bewijst Microsoft dat met één digitale werkomgeving in Office 365 de toekomst dichterbij dan ooit is.

Office staat al jarenlang bekend als de digitale productiviteitsoplossing van Microsoft. Met onder andere Word, Excel en Outlook biedt Microsoft een set aan programma’s om digitaal te werken. Met de komst van Office 365 introduceert Microsoft voor die programma’s een belangrijke toevoeging, namelijk werken in de Cloud vanuit de webbrowser. Naast dat je met de juiste Office 365 licentie nog steeds applicaties lokaal kunt installeren, zijn  deze programma’s nu ook in de Cloud beschikbaar. Kortom, werkt u even niet vanaf uw eigen computer/laptop, dan zijn Office applicaties gewoon beschikbaar via de Internet Browser. Ook werken vanaf een smartphone of tablet is geen probleem, omdat ook op mobiele apparaten Office gewoon beschikbaar is. Met Office 365 bent u dus opeens niet meer gebonden aan uw vaste werkplek, maar bent u een stuk flexibeler geworden.

Inmiddels heeft Microsoft met Office 365 voor Business al ruim bewezen dat Office 365 veel meer is dan alleen het beschikbaar stellen van standaard Office programma’s (Word, PowerPoint, Excel en Outlook) en opslag van documenten in de Cloud. Office 365 is een Cloud-omgeving van waaruit je perfect kunt samenwerken. Samenwerken door bijvoorbeeld informatie met elkaar te delen en tegelijkertijd in die documenten te werken. Niet alleen met directe collega’s, maar ook met externen.

Met Office 365 beschikt u onder andere over de volgende applicaties:

SharePoint

Deel en beheer inhoud, kennis en toepassingen voor krachtiger teamwerk, om snel informatie te vinden en om naadloos samen te werken binnen de hele organisatie.

OneNote

Leg notities vast door te typen, tekenen of te schrijven. Met OneNote kunt u notities organiseren en hergebruiken op al uw apparaten.

Planner

Maak nieuwe plannen, organiseer taken en wijs ze toe, deel bestanden, chat over uw werk en ontvang voortgangsupdates met Planner.

Flow

Bouw geautomatiseerde werkstromen tussen apps en services om meldingen te ontvangen, bestanden te synchroniseren, gegevens te verzamelen, en saaie, tijdrovende taken te automatiseren.

Power BI

Maak interactieve, dynamische en boeiende rapportages met Power BI

Teams

Via Teams wordt een werkruimte gecreëerd waarin gebruikers beschikking hebben over alle informatie, hulpmiddelen, personen en gesprekken.

PowerApps

Bouw mobiele apps en web-apps die gebruik maken van bestaande gegevens uit uw organisatie.

OneDrive

Met OneDrive kunt u uw persoonlijke bestanden opslaan op één plaats, met anderen delen en openen vanaf elk apparaat.