2019 Browserupdate

E-Content is nu volledig klaar voor gebruik in de Google Chrome browser.

Corona – Van Dinther

Vanwege het COVID-19 virus heeft Van Dinther passende maatregelen genomen. Wij houden ons aan de richtlijnen van RIVM. Dit doen wij om eventuele verspreiding van het virus te verkleinen en de continuïteit te waarborgen van onze dienstverlening en organisatie. Tot nader order werken wij vanuit huis.

Fysieke bijeenkomsten worden zo veel mogelijk vervangen door digitale afspraken met behulp van Teams. Onze supportmedewerkers staan onze klanten te woord zoals u gewend bent. Ook implementatiewerkzaamheden gaan zoveel mogelijk door en dit stemmen wij af met de klant.

Zoals jullie gewend zijn kunnen jullie onze (digitale) dienstverlening verwachten, alleen vanaf verschillende locaties.

Corporatieplein 2020 digitaal

Content structuren en terugvinden met E-Content door Woonwaarts.

Met de implementatie van E-Content heeft Woonwaarts hun ongestructureerde content gestructureerd, volgens de laatste Cora standaarden is het archief op orde gebracht en zijn documenten op een gemakkelijke manier terug te vinden. Met een opschoning van persoonsdocumenten, procesinrichting en bijhorende autorisatiestructuur is voldaan aan de AVG. Dit was direct de basis om het ook als werkomgeving voor de gehele organisatie in te zetten. De uitfasering van de fileserver loopt en een volgende stap is om de samenwerking met externen beter te ondersteunen. Tijdens de sessie vertelt Jan Stevens, Adviseur ICT, meer over hun visie, aanpak en resultaten.

Meld je snel aan voor onze interactieve sessie!

Aanmelden

Vidomes aan de slag met E-Content

Onlangs heeft de Delftse woningcorporatie Vidomes E-Content ECM geimplementeerd. Het oude DMS voldeed niet meer aan de hedendaagse standaarden en is vervangen door E-Content.

Een projectgroep werd gevormd waarin ook vanuit Vidomes de kennis op het gebied van Informatisering en Procesmanagement sterk vertegenwoordigd was. Van Dinther introduceerde de methodiek voor de implementatie E-Content waarna achtereenvolgend de volgende acties werden uitgevoerd:

 • De projectgroep verkreeg direct al opleiding in E-Content. De kennis werd gebruikt zodat met de projectgroep op basis van de standaard CORA-inrichting een solide Vidomes ondergrond is opgesteld.
 • De E-Content omgeving is geconfigureerd en volledig technisch opgeleverd met:
  • alle E-Content functionaliteit beschikbaar.
  • de Vidomes ondergrond als vertrekpunt voor de inrichting.
  • de integratie tussen E-Content en Tobias AX.
  • de geconverteerde documenten beschikbaar uit het voorgaande DMS.
 • Inrichtingssessies met procesmedewerkers zijn succesvol afgerond. De werkende omgeving is mee de organisatie in genomen. Medewerkers hebben hierin eerst een basisopleiding gekregen, waarna zij hun processen hebben gesimuleerd in een werkende omgeving. Samen met Van Dinther is het werkende systeem verder in details ingericht, zodat dit optimaal de processen ondersteunt.

Alle medewerkers van Vidomes hebben voorafgaand aan de livegang nog een uitgebreide opleiding gekregen en zijn, voorzien van voldoende kennis, op maandag 24 juni aan de slag gegaan. (Uiteraard wel onder het genot van een stukje Van Dinther taart). Het projectteam E-Content is er in geslaagd een goedwerkend systeem te implementeren en, misschien nog wel belangrijker, de organisatie van Vidomes klaar te maken voor E-Content.