2019 Browserupdate

E-Content is nu volledig klaar voor gebruik in de Google Chrome browser.

Corona – Van Dinther

Vanwege het COVID-19 virus heeft Van Dinther passende maatregelen genomen. Wij houden ons aan de richtlijnen van RIVM. Dit doen wij om eventuele verspreiding van het virus te verkleinen en de continuïteit te waarborgen van onze dienstverlening en organisatie. Tot nader order werken wij vanuit huis.

Fysieke bijeenkomsten worden zo veel mogelijk vervangen door digitale afspraken met behulp van Teams. Onze supportmedewerkers staan onze klanten te woord zoals u gewend bent. Ook implementatiewerkzaamheden gaan zoveel mogelijk door en dit stemmen wij af met de klant.

Zoals jullie gewend zijn kunnen jullie onze (digitale) dienstverlening verwachten, alleen vanaf verschillende locaties.

Corporatieplein 2020 digitaal

Content structuren en terugvinden met E-Content door Woonwaarts.

Met de implementatie van E-Content heeft Woonwaarts hun ongestructureerde content gestructureerd, volgens de laatste Cora standaarden is het archief op orde gebracht en zijn documenten op een gemakkelijke manier terug te vinden. Met een opschoning van persoonsdocumenten, procesinrichting en bijhorende autorisatiestructuur is voldaan aan de AVG. Dit was direct de basis om het ook als werkomgeving voor de gehele organisatie in te zetten. De uitfasering van de fileserver loopt en een volgende stap is om de samenwerking met externen beter te ondersteunen. Tijdens de sessie vertelt Jan Stevens, Adviseur ICT, meer over hun visie, aanpak en resultaten.

Meld je snel aan voor onze interactieve sessie!

Aanmelden

Vidomes aan de slag met E-Content

Onlangs heeft de Delftse woningcorporatie Vidomes de knoop doorgehakt. Het huidige DMS voldoet niet meer aan de hedendaagse standaarden en zal worden vervangen. Een selectie wordt in gang gezet, waarna de samenwerking tussen Vidomes en Van Dinther wordt aangegaan.

Een projectgroep wordt gevormd waarin ook vanuit Vidomes de kennis op het gebied van Informatisering en Procesmanagement sterk vertegenwoordigd is. Van Dinther introduceert de methodiek voor de implementatie E-Content waarna achtereenvolgend de volgende acties worden uitgevoerd:

 • De projectgroep verkrijgt direct al opleiding in E-Content. De kennis wordt gebruikt zodat met de projectgroep op basis van de standaard CORA-inrichting een solide Vidomes ondergrond kan worden opgesteld.
 • De E-Content omgeving wordt geconfigureerd en volledig technisch opgeleverd met:
  • Alle E-Content functionaliteit beschikbaar.
  • De Vidomes ondergrond als vertrekpunt voor de inrichting.
  • De integratie tussen E-Content en Tobias AX gerealiseerd.
  • De beschikking over geconverteerde documenten uit het voorgaande DMS.
 • Inrichtingssessies met procesmedewerkers worden gepland. De werkende omgeving wordt mee de organisatie in genomen. Medewerkers krijgen hierin eerst een basisopleiding, waarna zij hun processen simuleren in een werkende omgeving. Samen met Van Dinther wordt het werkende systeem verder in details ingericht, zodat dit optimaal de processen ondersteunt.

Alle medewerkers van Vidomes krijgen voorafgaand aan de livegang nog een uitgebreide opleiding en kunnen, volgestopt met kennis, op maandag 24 juni aan de slag. (Uiteraard wel nog onder het genot van een stukje taart). Het projectteam E-Content is er in geslaagd een goedwerkend systeem te implementeren en, misschien nog wel belangrijker, de organisatie van  Vidomes klaar te maken voor E-Content.