Senior Business Consultant ECM

Vacature Senior Business Consultant ECM

Van Dinther is een jonge en dynamische organisatie, gevestigd in Raamsdonksveer aan de A27. Ons team bestaat uit enthousiaste, innovatieve en hardwerkende collega’s die met hun inzet ervoor hebben gezorgd dat Van Dinther voor veel woningcorporaties inmiddels een vertrouwd gezicht is. Van Dinther is al 30 jaar actief als ECM-specialist en heeft een belangrijk marktaandeel verworven in de corporatiesector met het product E-Content. Wij zijn een groeiende organisatie en zijn er trots op dat wij ieder jaar weer nieuwe klanten mogen verwelkomen. De vraag naar onze SaaS-oplossing E-Content 365 neemt toe, waardoor wij ons team willen uitbreiden met een fulltime Senior Business Consultant.

Wat kun je verwachten?

Je portefeuille bestaat uit een aantal grote woningcorporaties waar je als eerste aanspreekpunt eindverantwoordelijk bent voor de klanttevredenheid van onze producten en diensten. Het gaat daarbij om het bedienen van onze klanten met E-Content on-premise alsook implementaties van ons volledig SaaS-product E-Content 365. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het creëren van draagvlak en adoptie rondom Microsoft 365, het opleiden van gebruikers, projectmanagement en meer. Hierbij schakel je continu met het team van Van Dinther dat bestaat uit support engineers, conversiespecialisten, developers, business consultants en technisch consultants. Bovendien is juiste en tijdige afstemming met externe ERP-leveranciers en ICT-hostingspartijen erg belangrijk. Je denkt mee met productontwikkeling zodat E-Content 365 blijft aansluiten bij de verwachting van de klant. Het gaat daarbij overigens niet alleen om advisering rondom het product E-Content 365, maar bijvoorbeeld ook over de positionering van E-Content 365 in het applicatielandschap en de datamanagementstrategie die daarbij past. 

Wat vragen wij:

 • Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als business consultant/adviseur.
 • Je hebt kennis van Enterprise Content Management.
 • Kennis van Microsoft 365 is een pré.
 • Je bent zowel in een team als zelfstandig sterk.
 • Je bent communicatief vaardig en bezit overtuigingskracht.
 • Je bent positief ingesteld en het glas is bij jou vaak halfvol.
 • Je bent in staat een vertaalslag te maken tussen de business en de techniek.
 • Een verklaring omtrent goed gedrag moet t.z.t. overlegd worden.

Wat bieden wij:

We hopen dat jij onderdeel wilt uitmaken van ons enthousiaste team! De werksfeer is informeel en laagdrempelig. Bovendien is Van Dinther een platte organisatie met korte lijnen, waarbij je rapporteert aan de Manager Producten en Diensten. Van Dinther is een zelfstandige dochteronderneming van TIIMG, The International Information Management Group. Wij bieden:

 • Een prima marktconform salaris.
 • Auto, telefoon en laptop van de zaak.
 • Diverse opleidingsmogelijkheden.
 • Deels thuiswerken mag.
 • Iedere dag een verse lunch op kantoor.
 • Gezellige borrels en uitjes.

Voel jij je aangesproken door deze vacature en pas je in het profiel dat wij zoeken, richt dan je sollicitatie aan Christine Silkens (HR Manager). Stuur je C.V. en motivatie naar werken@vandinther.net, onder vermelding van ‘Vacature Senior Business Consultant ECM’.

2019 Browserupdate

E-Content is nu volledig klaar voor gebruik in de Google Chrome browser.

Cazas Wonen en E-Content

Rente-op-rente-effect voor data realiseren met goed datamanagement.

Dat data het nieuwe goud zijn, is vandaag de dag een veelgehoorde uitspraak. Maar hoe je nullen en enen omzet in waarde, is een vak apart. Wat houdt goed datamanagement in voor een woningcorporatie en hoe voldoe je tegelijkertijd aan wet- en regelgeving? CorporatieGids.nl sprak erover met Sander de Ruijter, Teammanager Financiën en Informatisering bij Cazas Wonen.

De komende jaren wil de corporatie die actief is in de regio Utrecht-West optimaal gaan profiteren van het datamanagementfundament dat de afgelopen twee jaar is neergezet, begint Sander: “Wat we willen is dat datamanagement ervoor zorgt dat medewerkers zich maximaal kunnen focussen op de output door de input maximaal te digitaliseren.”

Beperking van databronnen
Sander geeft een voorbeeld: “Denk aan het oplossen van een klacht van een huurder. Als medewerker is het prettig als je zonder moeite een compleet dossier ter beschikking hebt. Dus niet zelf informatie halen uit allerlei systemen of – nog erger – de klant helpen op basis van een incompleet dossier. Om dit waar te maken richten we ons de komende jaren op een beperking van het aantal databronnen, het automatisch invullen van deze databronnen, het faciliteren van klantanalyses en trends, het geven van context aan data via metadata én een uitbreiding van werkafspraken en de data-organisatie bij Cazas Wonen.”

Fusie
Forse ambities van de fusiecorporatie, die op 1 januari ontstond uit de samensmelting van Provides en GroenWest. Op de vraag of die fusie extra uitdagingen met zich meebrengt, vertelt Sander: “Dit jaar moeten we een hoop inspanningen doen op de samenvoeging van twee applicatielandschappen. Daarbij moeten we oppassen dat we datamanagement niet uit het oog verliezen. Kijk bijvoorbeeld naar de samenvoeging van de twee DMS-oplossingen. We gaan niet alleen data samenvoegen, maar doen waar nodig ook aanpassingen aan de inrichting. Je aandacht gaat dan uit naar conversie én functionaliteit.”

Rente op rente
Goed datamanagement betekent uiteindelijk dat je zorgt dat data bijdraagt aan de organisatiedoelen. “Zoals de vergroting van klanttevredenheid. Daarnaast is goed datamanagement ook dat ieder project resulteert in een structurele oplossing of verbetering. Wij zien nogal eens dat datamanagementprojecten eigenlijk alleen maar gaan over het eenmalig verbeteren van datakwaliteit. Dergelijke projecten hebben een beperkte bijdrage aan de groei van je organisatie, omdat het probleem na verloop van tijd weer de kop opsteekt. Onze aanpak zorgt dat je resultaat op resultaat stapelt, en een soort ‘rente-op-rente-effect’ teweegbrengt voor data.”

Van scratch af aan
“Datamanagement hebben we dan ook van scratch af aan opgezet in de aanloop naar de  fusie,” blikt Sander terug. “We hebben eerst een datamanagementstrategie opgetuigd, met ons ondernemingsplan als uitgangspunt. De strategie bevat niet alleen doelen en een koers, maar ook een concrete roadmap. We konden dus na oplevering en goedkeuring van de strategie direct beginnen met de uitvoering.”

Eén platform
In het beleid staat bijvoorbeeld de uitvoering van de eerdergenoemde databronnenminimalisatie beschreven. “We willen gebruikmaken van één platform – E-Content van Van Dinther – waarmee we alle documenten en content willen managen. Van Dinther helpt ons hierbij door niet te denken in een ‘archiefsysteem’, maar aan het managen van data. Concreet werken we met hen aan verschillende zaken, zoals het optimaliseren van masterdata, het geautomatiseerd toepassen van reguliere- en privacywetgeving en het benutten van dezelfde content in verschillende situaties.”

Balans
Een belangrijke balans bij datamanagement is voldoen aan wet- en regelgeving terwijl data zo waardevol mogelijk kan worden ingezet. “Hiervoor hebben we bij de implementatie van E-Content – als één van de projectonderdelen – een DPIA laten uitvoeren. Deze hebben we vertaald naar zowel de inrichting als werkafspraken. We hebben hierdoor nu een mechaniek staan waarbij geautomatiseerd de bewaartermijnen worden ingeregeld en documenten worden klaargezet voor verwijdering. Het proces is echter zo georganiseerd dat er altijd een controleslag plaatsvindt en er niets onnodig wordt weggegooid. We hebben onder meer de optie om documenten langer te bewaren dan de gestelde termijn, bijvoorbeeld wanneer het document onderdeel is van een procesdossier. Hierdoor voorkomen we dat het kind met het spreekwoordelijke badwater wordt weggegooid.”

Persoonlijke touch
Sanders collega’s zijn enthousiast over datamanagement, vervolgt hij: “Simpelweg omdat ze het voordeel van goed georganiseerde data zien. Natuurlijk is niet iedereen altijd even blij met het technische deel, dus proberen we dataprojecten zoveel mogelijk in Jip en Janneke-taal te promoten en uit te voeren. De mindset die je hiervoor nodig hebt is simpel: data is de toekomst en data is de verantwoordelijkheid van iedereen in de organisatie. Positief gesteld omdat je er veel voordeel van hebt, negatief gesteld omdat niemand ontkomt aan digitalisering.”

“Ook wij merken dat data door sommigen nog steeds gezien wordt als ‘iets van de afdeling I&A’. iemand die nog een paar jaar dat beeld vasthoudt, zal simpelweg afhaken. Of je nu een zorginstelling, gemeente of woningcorporatie bent, je wordt steeds meer een ICT-bedrijf. Maar dan wel met de persoonlijke touch.”

Trots
Het neerzetten van datamanagement gaat goed, blikt Sander trots terug: “We zijn inmiddels een heel eind en zijn stiekem een beetje trots op onze totaalaanpak. We hebben de basis opgetuigd en vijf datamanagementthema’s – data-inventarisatie, masterdatabronnen, data-organisatie, datasecurity en datagovernance – inmiddels ingericht. Datamanagement stopt echter nooit en kan altijd mooier en beter. Maar we zijn inmiddels goed op weg.”

Bron: CorporatieMedia, Foto: Cazas Wonen

Corporatiebeurs Houten

U vindt ons op standnummer 62. Wij verzorgen demonstraties van ECM E-Content 365: Structuur aanbrengen in een wereld van informatie

We weten nu dat Microsoft met Office 365 ons een werkplek faciliteert van waaruit we niet alleen met directe collega’s, maar ook met al onze externe relaties kunnen samenwerken. Alle onderdelen die Microsoft in Office 365 levert, dragen bij om dit samenwerken zo soepel mogelijk te kunnen doen.

Maar hoe zorg je dat je het overzicht houdt in al die informatie die wordt opgeslagen? Documenten, e-mails, notities, webformulieren en allerlei andere vormen van informatie die je niet alleen zelf of via collega’s opslaat, maar die zelfs worden opgeslagen door externen. Zeker met de komst van Teams in Office 365 wordt het nog makkelijker om externen toegang te geven tot een stukje van ‘onze’ cloud om in samen te werken. Bijvoorbeeld een projectontwikkelaar die toegang krijgt tot een specifiek projectteam. Op deze manier kunnen ook externen bijdragen aan de informatievoorziening van onze organisatie.

Gekeken vanuit de kant van Document Management zoeken we dus naar een manier om informatie te kunnen structureren. Structureren zodat we documenten niet alleen een week of maand later, maar zelfs een jaar of twee jaar later nog makkelijk terug kunnen vinden. Daarbij willen we ook grip houden over onze Office 365-omgeving. We willen collega’s voldoende ruimte geven om hun eigen informatie op te slaan en hen samen te laten werken met externen, maar we willen voorkomen dat er een wildgroei ontstaat aan Teams, sites, mappen en bestanden op onze OneDrive en alle verschillende versies van documenten.

Wij ontwikkelen E-Content 365 als toevoeging op Office 365 zodat uw informatie op gestructureerde wijze bewaard wordt binnen uw Office 365. Met behulp van de brongegevens uit uw primaire informatiesysteem (ERP) zorgen wij dat u de documenten die u opslaat van deze gegevens kunt voorzien als metadata. Uw documenten bewaart u dus binnen uw Office 365 omgeving, maar door documenten te labelen met uw ERP-gegevens, zorgt u dat u later eenvoudig de informatie weer naar voren kunt halen. Wij hebben een zoekfunctie ontwikkeld waarmee u snel bijvoorbeeld klanten of relaties afkomstig uit uw ERP kunt terugvinden. E-Content haalt vervolgens voor u alle documenten op die hieraan gerelateerd zijn. U krijgt uw informatie dan niet meer per team of mappenstructuur, maar juist per klant of relatie gepresenteerd. Daarbij zorgt E-Content ook voor de mogelijkheid om te werken met zaakdossiers. Hiermee kunt u documenten ook nog aan zaakdossiers relateren. Denk bijvoorbeeld aan een verkoopdossier aan een klant. In plaats van alle documenten van de klant, kunt u met behulp van het dossier uw documenten verder specificeren tot een bepaalde zaak. Huidige E-Content gebruikers zijn al bekend met deze methode.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van E-Content 365 in samenwerking met Office 365 voor uw organisatie? Bezoek onze stand op de corporatiebeurs in de EXPO in Houten op 23 september. U vindt ons op standnummer 62. Of neem contact met ons op en wij komen graag bij u langs om u meer te vertellen en het live te laten zien.

Van Dinther groeit naar 65 medewerkers

Van Dinther is trots te mogen aankondigen dat zij de krachten gaat bundelen met de Archive-IT Group. Deze in Reuver gelegen innovatieve ECM/ICT organisatie die zich richt op de zorg, zet hiermee een belangrijke stap voor de realisatie van toekomstbestendige groei.

Groei Archive-IT

Archive-IT is een grote speler in de archiveringsmarkt, zowel op fysiek als digitaal vlak. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk wordt door een gedreven team hard gewerkt om de internationale ambities waar te maken. Maar ze zien niet alleen kansen in de bestaande marktsegmenten binnen de wereld van (digitale) archivering. Directeur en eigenaar van Archive-IT, Paul de Meulemeester, geeft aan: “Ik ben heel blij en trots op de samenwerking die we met van Dinther zijn aangegaan. De verschillende achtergronden en oplossingen van onze organisaties zorgen ervoor dat we onze posities voor de toekomst verder verstevigen. Op veel vlakken zijn onze oplossingen complementair en zien we niet alleen voordelen voor Archive-IT en Van Dinther, maar zeker ook voor de klanten van beide organisaties. Ik kijk er erg naar uit om samen met onze nieuwe collega’s in Raamsdonksveer kansen te grijpen en onze ambities gezamenlijk te verwezenlijken.”

Kennis & expertise van Dinther

Van Dinther blinkt uit in de kennis en expertise van de woningcorporatiebranche in Nederland. Zowel voor grote als kleine woningcorporaties bieden zij een ECM-oplossing binnen Microsoft 365, waar efficiënt samenwerken en gebruiksvriendelijk documentbeheer de uitgangspunten zijn. Dat is ook precies waar beide organisaties elkaar raken: het snel over de juiste informatie beschikken en het beheren van informatie. Han van Dinther, directeur en eigenaar, kijkt uit naar de samenwerking: “Het gevoel bij Archive-IT was direct goed. Belangrijk hierbij is dat beide organisaties eenzelfde toekomstvisie hebben en elkaar aanvullen. Ik zie enorm veel potentie in het zetten van deze stap. Hiermee krijgen wij als organisatie meer slagkracht en zijn we in staat nóg meer toegevoegde waarde te bieden binnen de corporatiebranche. Ik blijf zelf nog jaren actief als directeur en zie de samenwerking als een zege voor m’n collega’s en corporatieklanten.“

Win-win situatie

Door de specialistische kennis die Archive-IT met Van Dinther in huis haalt, openen zich nieuwe deuren voor deze groeiende en internationale organisatie. Vice versa profiteert Van Dinther van de voordelen van een grotere organisatie om verder te optimaliseren en een mooie ontwikkeling door te maken voor toekomstbestendigheid. Een win-win situatie.