Reuver, april 2022 – The International Information Management Group (TIIMG) is verheugd over de recente samenwerking met Azami, een bedrijf gespecialiseerd in het gebruik van kunstmatige intelligentie voor AVG-schoning. De oplossing van Azami, genaamd AIDA, zal een waardevolle toevoeging zijn voor de organisaties binnen TIIMG, waar Van Dinther ook onder valt.

TIIMG

TIIMG is een groep van bedrijven gevestigd in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland, die zich allemaal richten op informatiemanagement in verschillende sectoren. Aangezien de hoeveelheid data exponentieel groeit en de wet- en regelgeving steeds strenger wordt, wordt het steeds belangrijker en aantrekkelijker om technologieën zoals kunstmatige intelligentie in te zetten voor het organiseren van gegevens. De nieuwe samenwerking tussen TIIMG en Azami speelt hierop in.

AIDA

Azami heeft AIDA ontwikkeld, een product dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie en machine learning. Met deze technologieën worden AVG-gevoelige documenten en gegevens, zoals paspoorten, ID-bewijzen en BSN-nummers, herkend en verwijderd uit digitale archieven. De AVG-wetgeving vereist dat organisaties dergelijke niet-essentiële persoonsgegevens verwijderen om de privacy te waarborgen. Door de inzet van AI-technieken verbetert Azami met AIDA de AVG compliancy van organisaties zoals woningcorporaties, gemeenten en andere overheidsinstanties.

In de afgelopen 4 jaar heeft AIDA meer dan 40 miljoen pagina’s gescand en 800.000 paspoorten, IDs en BSN-nummers verwijderd. TIIMG en Azami kijken ernaar uit de AIDA dienst gezamenlijk aan een brede groep klanten te kunnen aanbieden.

Marc Jacobs, directeur Azami, geeft aan: “Door onze samenwerking met Van Dinther, en na toestemming van de woningcorporatie, kunnen we de afgesproken AVG-schoning uitvoeren. Ook is het mogelijk om via AIDA continue en automatische controles in E-Content 365 uit te voeren, waarmee de woningcorporatie verzekerd is dat nieuwe AVG-gevoelige data snel wordt gedetecteerd en goed wordt verwijderd”.

Privacybescherming door anonimiseren van gegevens

Paul de Meulemeester, CEO van TIIMG, verklaarde: "Ik zie veel potentie voor AIDA in de branches waarin onze groep actief is. Dit wordt ondersteund door de vragen die we van onze klanten krijgen over het anonimiseren van bepaalde gegevens binnen de grote hoeveelheid persoonsgevoelige documenten en data. Voor Van Dinther vormt dit een waardevolle aanvulling op hun product- en propositieportfolio voor de woningcorporatiemarkt. We waren aangenaam verrast door de accuraatheid, snelheid en betrouwbaarheid van de oplossing van Azami. Ik ben ervan overtuigd dat we samen succes zullen behalen."

Ook geïnteresseerd in hoe u snel en effectief dataminimalisatie kunt toepassen binnen uw woningcorporatie? Ga dan snel naar deze pagina!

Inschrijven voor nieuwsbrief