Vidomes aan de slag met E-Content

Onlangs heeft de Delftse woningcorporatie Vidomes de knoop doorgehakt. Het huidige DMS voldoet niet meer aan de hedendaagse standaarden en zal worden vervangen. Een selectie wordt in gang gezet, waarna de samenwerking tussen Vidomes en Van Dinther wordt aangegaan.

Een projectgroep wordt gevormd waarin ook vanuit Vidomes de kennis op het gebied van Informatisering en Procesmanagement sterk vertegenwoordigd is. Van Dinther introduceert de methodiek voor de implementatie E-Content waarna achtereenvolgend de volgende acties worden uitgevoerd:

 • De projectgroep verkrijgt direct al opleiding in E-Content. De kennis wordt gebruikt zodat met de projectgroep op basis van de standaard CORA-inrichting een solide Vidomes ondergrond kan worden opgesteld.
 • De E-Content omgeving wordt geconfigureerd en volledig technisch opgeleverd met:
  • Alle E-Content functionaliteit beschikbaar.
  • De Vidomes ondergrond als vertrekpunt voor de inrichting.
  • De integratie tussen E-Content en Tobias AX gerealiseerd.
  • De beschikking over geconverteerde documenten uit het voorgaande DMS.
 • Inrichtingssessies met procesmedewerkers worden gepland. De werkende omgeving wordt mee de organisatie in genomen. Medewerkers krijgen hierin eerst een basisopleiding, waarna zij hun processen simuleren in een werkende omgeving. Samen met Van Dinther wordt het werkende systeem verder in details ingericht, zodat dit optimaal de processen ondersteunt.

Alle medewerkers van Vidomes krijgen voorafgaand aan de livegang nog een uitgebreide opleiding en kunnen, volgestopt met kennis, op maandag 24 juni aan de slag. (Uiteraard wel nog onder het genot van een stukje taart). Het projectteam E-Content is er in geslaagd een goedwerkend systeem te implementeren en, misschien nog wel belangrijker, de organisatie van  Vidomes klaar te maken voor E-Content.

De Sleutels over de beste digitale dienstverlening

De beste dienstverlening voor digitale én minder zelfredzame klant

De Sleutels wil bij de tien procent beste corporaties horen op het gebied van dienstverlening. Uiteraard digitaal, maar ook voor de minder zelfstandige klant. Hoe wil de corporatie uit Leiden deze doelstelling bereiken? Een gesprek met Marjolijn Rottink, hoofd Interne Zaken over optimale klantprocessen, kennismanagement en klantverleiding: “We willen klanten verleiden het efficiëntste en effectiefste kanaal te kiezen.” Lees verder

Waardwonen kiest E-Content

Waardwonen verhuurt en beheert woningen voor alle doelgroepen in Angeren, Bemmel, Doornenburg, Haalderen, Huissen en Millingen aan de Rijn. De belangrijkste taak is het bieden van goede, betaalbare huurwoningen voor mensen met een lager inkomen.

Na een gedegen selectie met ondersteuning van adviesburo Andersom kiest Waardwonen voor E-Content ECM van Van Dinther. De komende periode gaan Van Dinther en Waardwonen aan de slag met de implementatie van de digitale werkomgeving. Nadrukkelijk wordt niet gekozen voor de “traditionele” inzet van een DMS. E-Content wordt de digitale werkomgeving voor de hele organisatie.

De implementatie zal op hoofdlijnen op een pragmatische wijze worden uitgevoerd volgens de Prince2 en Agile scrum methodiek, aangevuld met de ervaringen die Van Dinther heeft opgedaan bij het implementeren van E‑content bij andere corporaties. De beoogde projectfasering zorgt dat de implementatie van E-Content een gefaseerde live-gang kent. Een doeltreffende projectaanpak die snel resultaat levert. De fasering legt de focus namelijk op het inrichten van processen in sprints, waarbij processen aan het eind van die sprints live worden gebracht. 

Intermaris – E-Content integratie met ERP Tobias AX van Aareon

Intermaris maakt gebruik van E-Content ECM. Met de live-gang heeft Intermaris de eerste grote mijlpaal behaald van het programma ‘Digitaal werken’.

‘Digitaal werken’ bevat ook de naadloze integratie tussen E-Content en het ERP Tobias AX. Dankzij moderne technieken is de integratie optimaal en kunnen veel gegevens tussen de systemen worden uitgewisseld. Hierbij gaat het niet alleen om het uitwisselen van brongegevens. De documentspooling en de onderlinge uitwisseling van vastgoedprojecten, inkoopcontracten en facturen zijn belangrijke onderdelen voor de integratie.

Lees verder

Efficiënt met E-Content ECM

Zayaz uit ‘s-Hertogenbosch is met de hele organisatie aan de slag gegaan met E-Content, de Enterprise Content Management-oplossing van Van Dinther. Het E-Content-project maakt onderdeel uit van het transitieprogramma “Basis op Orde” bij Zayaz.

Lees verder

​WonenBrebrug – 350 Gebruikers aan de slag met E-Content ECM

Vrijdag de dertiende staat bij velen van ons bekend als ongeluksdag. Toch heeft vrijdag 13 november voor WonenBreburg een geluksmomentje bezorgd. Op die dag zijn alle 350 medewerkers van WonenBreburg namelijk succesvol live gegaan met de E-Content ECM oplossing van Van Dinther. Na een periode van hard werken is het oude Document Management Systeem vervangen door het moderne E-Content, gebaseerd op de meest recente versie van Microsoft SharePoint.

Lees verder

Intermaris – Digitaal aan het werk met E-Content​

31 Augustus 2015 is bij Intermaris uit Hoorn de boeken in gegaan als de dag waarop het roer omgaat op het gebied van digitaal werken binnen de organisatie. Op die dag is de volledige organisatie gebruik gaan maken van de moderne E-Content ECM oplossing van Van Dinther. Het op Microsoft SharePoint gebaseerde E-Content sluit volledig aan op het procesmodel van Intermaris dat gebaseerd is op de COrporatie Referentie Architectuur (CORA).

Lees verder