e-content-factuurherkenning-kleinMet E-Content Factuurherkenning beschikt u over software die automatisch facturen voor u herkent. Het maakt hierbij niet uit of dit fysiek of digitaal ontvangen facturen zijn. Beide varianten komen automatisch in de factuurherkenningsoplossing. Voor e-mail facturen hebben wij namelijk een aparte oplossing die de e-mail automatisch afvangt en doorgeeft aan de factuurherkenningssoftware. Deze software kan vervolgens de factuur herkennen op basis van bepaalde kenmerken zoals IBAN-nummer of ordernummer. Op basis van die gegevens worden de crediteur gegevens automatisch opgehaald uit het financiële systeem. Een ander voordeel is dat andere gegevens van de factuur uitgelezen worden zoals factuurbedrag, factuurnummer, factuurdatum. Deze gegevens worden vervolgens allemaal aan de gebruiker getoond die deze dan alleen hoeft te controleren.

Koppeling naar financieel systeem

Na het herkennen worden de facturen via de integratieoplossing doorgegeven aan uw financiële systeem waarbij deze facturen automatisch worden vastgelegd. Vervolgens kunnen de facturen in dat systeem gefiatteerd en betaald worden. Door de herkenning hoeft u niet meer handmatig factuurgegevens over te typen, maar hoeft u deze alleen nog te controleren en waar nodig te corrigeren. Dit maakt het proces efficiënter door het aantal handmatige handelingen ter verminderen en reduceert daarnaast de kans op foutieve invoer.

Hoe meer facturen via de factuurherkenningsoplossing lopen, hoe beter de software getraind wordt om die facturen goed te herkennen.