Van Dinther verzorgt de conversie van analoge en digitale informatie. Technische manuals, Computer Output, documenten, VHE-dossiers, technische tekeningen etc. kunnen door middel van scanning of microverfilming worden geconverteerd van en naar microfilm en/of DVD/Blu-ray Disc. Door specialistische conversietechnieken garanderen wij optimale kwaliteit tegen een uiterst competitieve prijs.

Conversie van uw digitale archieven vanuit bestaande DIS / DMS / ECM naar een nieuw systeem is uiteraard ook mogelijk. Wij hebben een ruime ervaring met het overzetten van archieven vanuit diverse “oude” systemen in de woningcorporatie branche.

Naast het verlenen van diensten kunnen wij ook alle hardwarecomponenten leveren. Hierdoor wordt voor u “In Huis”-verwerking mogelijk gemaakt.

Van Dinther biedt verwerkingssystemen voor documentconversie naar optische opslag. Documenten kunnen vastgelegd worden op opslagmedia zoals DVD of Blu-ray. Ook is het mogelijk dit te realiseren direct op harddisk.

 1. Scanning van alle documentsoorten
 2. Scanning van groot formaten zoals tekeningen, boeken en kranten
 3. Scanning van alle VHE-dossiers, project dossiers, algemene dossiers
 4. Indexeringswerkzaamheden
 5. OCR, OMR en ICR service
 6. Dataformaat conversie naar bijvoorbeeld Tiff, JPG, PDF, HTML, XML.
 7. Scanners voor alle papiervormen, documenten / boeken / tekeningen / foto’s etc.

Scanning Service

Geboden worden scan faciliteiten in dienstverlening voor het scannen van:

 1. Documenten tot A3 enkel- of dubbelzijdig.
 2. Technische tekeningen van A4 tot en met A0 zwart-wit en full colour.
 3. Kranten, tijdschriften, boeken, foto’s etc.

Van Dinther biedt ook scanservice en hardware voor het digitaliseren van microfilmbestanden.

Uitvoerbestanden:

Uitvoer van bestanden wordt door ons mogelijk gemaakt in de onderstaande bestandsextensies:

 • TIFF
 • CALS
 • JBIG
 • JPEG
 • JPEG 2000 (JPM)
 • PDF, PDF-A
 • XML
 • CIT
 • DOC (naar Microsoft Word geconverteerde scanfiles)

Daarnaast kan Van Dinther ook zorg dragen voor het converteren van gescande informatie naar PDF formaat. PDF wordt wereldwijd toegepast voor uniforme uitwisseling van informatie. De gratis Acrobat Reader van Adobe draagt er zorg voor dat op onafhankelijke PC’s informatie op een eenduidige wijze gelezen kan worden.

PDF Conversie en OCR:

Van Dinther biedt een uitgebreide PDF conversie service. Naast conversie naar Adobe’s PDF formaat kunnen gescande documenten middels OCR techniek omgezet worden in Microsoft “Word” documenten.

Herkenbare tekst wordt dan inclusief opmaak en lay-out in Word-formaat opgemaakt terwijl niet herkende delen als bitmap hun plaats vinden in hetzelfde document. De dienstverlening van Van Dinther beperkt zich echter niet tot conversie naar Word of PDF formaten. OCR technieken worden eveneens toegepast voor het grootschalig geautomatiseerd indexeren van gescande documenten. Van Dinther maakt daarbij gebruik van diverse OCR engines.