Van Dinther verzorgt adoptie 365 bij Delta-Onderwijs

Voor de scholengemeenschap Delta onderwijs zijn wij in Januari gestart met de gehele implementatie van een office365 infrastructuur en de dataherstructureringsslag die daarbij hoort. Alle 20 scholen krijgen een naar eigen smaak ingerichte cloudlocatie voor gegevensopslag en een bijhorende intranetpagina van waaruit de gebruikers eenvoudig kunnen samenwerken en bestanden met elkaar kunnen delen. Of een school nou gebruik maakt van een netwerkschijf, google G-Suite of al een start heeft gemaakt met sharepoint, alles kan worden gemigreerd.

De implementatie bestaat niet alleen uit het neerzetten van de nieuwe werkomgeving maar ook uit het meenemen van gebruikers in office365 en de mogelijkheden die het platform biedt. Net die stap extra is waar de echte waarde wordt toegevoegd.

In 2021 wordt gestart met fase 2 van dit traject waarin een bovenschoolse omgeving wordt gerealiseerd waarmee gebruikers binnen de gehele delta groep op eenvoudige wijze, volledig conform de AVG standaarden, kunnen samenwerken op afstand.

Onze totaaloplossing voor gegevensopslag integreert volledig met de bestaande applicaties zoals o.a. SnapIT, MILOO en basispoort van partijen als SKOOL en De Rolfgroep en biedt een stukje uniformisering van processen binnen de scholengemeenschap.